INFORMATIE :


De bug in Connexoon io apps voor iPhones is opgelost - Update je Connexoon app en de naam van de io motor wordt nu weer goed weergegeven.>
Vanaf nu hebben wij veel handleidingen online beschikbaar gemaakt voor Somfy producten, beginnend met Somfy TaHoma en Somfy Protect. Hier zal regelmatig nieuwe informatie aan toegevoegd worden. Kijk op: somfy.swipeguide.com.

Onbeantwoorde vraag

Connexoon IO in gebruik nemen lukt niet, wie weet raad?

Situatie: 3 slaapkamers, 4 ramen met 4 rolluiken met Somfy io motor, 3 x smoove afstandsbediening. Één van de drie smooves bedient twee rolluiken op de grote slaapkamer tegelijkertijd.
Aansturing met de smooves werkt prima, is door installateur ingeregeld.
Via Marktplaats een nieuwe Connexoon io gekocht (verkoper had al een Tahoma maar kreeg bij zijn nieuwe rolluiken als actie de Connexoon kado en zette ‘m op Marktplaats).

De snelle manier zou zijn: Connexoon aan zetten zonder LAN-kabel, 2sec. op PROG van Smoove drukken (rolluik beweegt kort), halve sec. op PROG drukken, led moet oranje gaan knipperen, dan groen knipperen, rolluik beweegt kort, LED wordt weer rood. Druk 8 sec. op PROG van Connexoon, de Connexoon laat de aangesloten rolluiken kort bewegen zodat je kunt zien of de connectie echt geslaagd is. Makkie zou je zeggen, NOT! De LED van de Connexoon gaat wel oranje knipperen (de stappen daarvoor gaan prima), maar de LED schiet vrij snel naar continu rood en laat geen groen zien, rolluik beweegt ook niet ter bevestiging.

Toen de andere methode maar geprobeerd (met LAN kabel en app). Netwerkverbinding tot stand brengen gaat prima, lampje Connexoon brand continu groen en app geeft ook een groene @. Alle beginstapjes gaan goed maar zodra je in de app op OK drukt om de Connexoon een link met de io-motor te laten maken dan eindig ik een scherm waarin geen apparaten zijn toegevoegd. De Connexoon verrekt het gewoon om rolluiken te detecteren. Connexoon al eens gereset, Connexoon op een meter afstand van het rolluik geplaatst (hoe dichtbij wil je het hebben?).

Niets helpt! Iemand nog een tip?

Zen M.
Zen M.

Zen M.

Niveau
0
13 / 100
punten

Antwoorden

Zen M.
Zen M.

Zen M.

Niveau
0
13 / 100
punten

Opgelost! Door alle rolluiken te resetten (middels de 3-8-3 seconden truc (uit,aan,uit,aan)) en opnieuw met de smooves te pairen waren ze ineens wel door de Connexoon te vinden.

Het was wel een rotklus, na het resetten bleek van 2 rolluiken de draairichting verkeerd te zijn. Voordat je dát weer goed hebt ingesteld! Bovendien moet je een rolluik weer vertellen wat ‘boven’, ‘onder’ en ‘MY’ is. Extra lastig waren de rolluiken zonder stekker, hoe pas je daar de 3-8-3 reset toe? Uiteindelijk via de meterkast (ze zaten gelukkig op een aparte groep).

Misschien is er een simpeler methode voor alles, maar het in gebruik nemen van een Connexoon bij een bestaande installatie vond ik allesbehalve simpel.

Aanvullende info: type motor is RS100 io S&SO, datum rolluiken geïnstalleerd: juni 2016, datum toevoeging Connexoon: juli 2019.

© Copyright Somfy Nederland - Ontdek al onze oplossingen voor een verbonden huis : TaHoma draadloos huisautomatiseringssysteem, onze partners en producenten in huisautomatisering. Neem contact op met een Somfy-vakman of koop uw Somfy-oplossing online.