INFORMATIE :Vanaf nu hebben wij veel handleidingen online beschikbaar gemaakt voor Somfy producten, beginnend met Somfy TaHoma en Somfy Protect. Hier zal regelmatig nieuwe informatie aan toegevoegd worden. Kijk op: somfy.swipeguide.com.

Onbeantwoorde vraag

Krijg alexa niet meer gekoppeld aan smart home?

Nadat ik de Tahoma central even uit had gezet om van stekkerblok te wisselen, zie ik tahoma/somfy skill nog wel bij mijn alexa skills, is ook enabled, maar ik zie de skill NIET meer staan bij alexa's smart home skills... de philips hue staat er (nog) wel bij. Ik kan dus ook geen scenes en devices meer zoeken van tahoma, alleen nog maar hue scenes... wat is er fout gegaan? Ik heb Alexa al een keer compleet gereset, hielp niks. De tahoma werkt verder goed, alle scenario's doen het. Ik zie de scenarioa's alleen niet (meer) in de alexa app verschijnen?

Johan W.
Johan W.

Johan W.

Niveau
0
51 / 100
punten

Antwoorden

Johan W.
Johan W.

Johan W.

Niveau
0
51 / 100
punten

Het werkt inmiddels weer... het heeft zo te zien te maken met het feit dat Amazon heel streng kijkt naar welke regio je zit, o.a. via amazon website. Ik was aangemeld via amazon.com, bij settings echter is mijn standaard 'winkel' amazon.nl... die had ik ook op amazon.com gezet, en toen werkte de Somfy skill niet meer.. Die somfy skill is dan ook alleen weer te downloaden van amazon.co.uk... en is niet te vinden op amazon.com. Officieel is Alexa natuurlijk niet beschikbaar in NL... jammer dat Amazon zo krampachtig doet met regio's. Ik heb mijn amazon winkel weer op nl gezet, en toen kon ik de skill weer via amazon.co.uk downloaden... vraag me niet naar de logica er achter, wat een gedoe zeg, heel jammer. Maar het werkt weer.

Dennis B.
Dennis B.

Dennis B.

Niveau
0
11 / 100
punten

Beste Johan, hoe heb je het voor elkaar gekregen om de scenario's in alexa te zien? Ik heb de skill al een paar keer disable en weer enabled. De google assistent ziet alles wel netjes.

© Copyright Somfy Nederland - Ontdek al onze oplossingen voor een verbonden huis : TaHoma draadloos huisautomatiseringssysteem, onze partners en producenten in huisautomatisering. Neem contact op met een Somfy-vakman of koop uw Somfy-oplossing online.