INFORMATIE :Vanaf nu hebben wij veel handleidingen online beschikbaar gemaakt voor Somfy producten, beginnend met Somfy TaHoma en Somfy Protect. Hier zal regelmatig nieuwe informatie aan toegevoegd worden. Kijk op: somfy.swipeguide.com.

Onbeantwoorde vraag

Wat is er mis met mijn Somfy installatie?

Wij hebben electrische verticale screens en een zonnescherm, die bediend worden met een Easy Sun io, een Sunis Wirefree IO en een Sensor IO box. Alle handbedieningsfuncties werken. Maar bij het instellen van de zonintensiteit gaat het fout: onmiddellijk gaat de LED oranje knipperen. Overal alle batterijen vervangen en de groene LED's gecheckt, ook de Sensor box opnieuw in het stopcontact gestopt (groene LED). Als de Easy SUN IO op de magneet hangt kan niet meer naar "automatisch" geschakeld worden (oranje LED). Wat is er fout?

Anders
Anders

Anders

Niveau
0
13 / 100
punten

Antwoorden

Somfy
Somfy

Somfy

Niveau
4
5000 / 5000
punten
Team

Wanneer je de Easy Sun io op de magneet hangt komt er een foutmelding.
Druk nu op beide pijltjes in (links-rechts). Er verschijnt nu een foutmelding in beeld. Kan je die doorgeven?

Anders
Anders

Anders

Niveau
0
13 / 100
punten

Als ik de SUN IO op de magneet hang dan volgt er een oranje knipper, een volledig zonnetje en eventjes een aantal knipperende hoekjes. Daarna blijft dat zonnetje maar dan met met "OFF" er in staan. Daarna wordt het scherm blanco.
Als ik dan beide knopjes indruk gebeurt er eigenlijk niets. Soms een oranje knipper, soms wat hoekjes. Geen foutmelding (tekst) te zien.

Somfy
Somfy

Somfy

Niveau
4
5000 / 5000
punten
Team

Dit zou kunnen betekenen dat de Sunis sensor niet is gekoppeld via de sensor box aan de Easy Sun.

Het beste is om de zonwering specialist dit te laten controleren.
Alternatief is achterop Easy Sun te drukken tot alles heen en weer gaat, vervolgens met de pijl toets een voor een kijken wat er in zit, om vervolgens af te sluiten met My toets tot alles weer heen en weer gaat. Let op - wanneer dit niet goed wordt uitgevoerd kan storing optreden in de installatie.

© Copyright Somfy Nederland - Ontdek al onze oplossingen voor een verbonden huis : TaHoma draadloos huisautomatiseringssysteem, onze partners en producenten in huisautomatisering. Neem contact op met een Somfy-vakman of koop uw Somfy-oplossing online.