INFORMATIE :Vanaf nu hebben wij veel handleidingen online beschikbaar gemaakt voor Somfy producten, beginnend met Somfy TaHoma en Somfy Protect. Hier zal regelmatig nieuwe informatie aan toegevoegd worden. Kijk op: somfy.swipeguide.com.

Onbeantwoorde vraag

Automatische regeling mogelijk door zon / wind / regen / temperatuur?

Ik wil graag dat mijn markiezen automatisch uitgaan bij zon en automatisch omhoog gaan bij REGEN en/of harde wind en op ingestelde tijden. Ik heb IO motoren.

Waarschijnlijk beginnen met een Connexoon maar is er één product met alle gevraagde sensoren? Ben ik gebonden aan Somfy of zijn er ook producten van andere merken te koppelen?

Mike K.
Mike K.

Mike K.

Niveau
0
0 / 100
punten

Antwoorden

Somfy
Somfy

Somfy

Niveau
4
5000 / 5000
punten
Team

Hiervoor is de Eolis io windsensor in combinatie met de regensensor Ondeis beschikbaar. Deze producten hebben een directe koppeling met de motoren van de markiezen, hierdoor ontstaat de minste vertraging. Wij adviseren om contact op te nemen met de dealer die de markiezen heeft geplaatst.

Een andere mogelijkheid zou kunnen zijn een koppeling met het Smart Home systeem TaHoma van Somfy. Deze kan via IFTTT werken met weerstations van oa. Netatmo. Dit hebben wij zelf echter nog niet getest, wij weten bijvoorbeeld niet hoe veel vertraging er dan is.

© Copyright Somfy Nederland - Ontdek al onze oplossingen voor een verbonden huis : TaHoma draadloos huisautomatiseringssysteem, onze partners en producenten in huisautomatisering. Neem contact op met een Somfy-vakman of koop uw Somfy-oplossing online.