INFORMATIE :Vanaf nu hebben wij veel handleidingen online beschikbaar gemaakt voor Somfy producten, beginnend met Somfy TaHoma en Somfy Protect. Hier zal regelmatig nieuwe informatie aan toegevoegd worden. Kijk op: somfy.swipeguide.com.

Onbeantwoorde vraag

Hoe kan het dat onze buitenzonwering ineens weer omhoog gaat?

Onze buitenzonwering gaat zeer regelmatig automatisch weer omhoog, terwijl we niet op onze afstandbediening (Telis 1 RTS) drukken.

JW T.
JW T.

JW T.

Niveau
0
12 / 100
punten

Antwoorden

Somfy
Somfy

Somfy

Niveau
4
5000 / 5000
punten
Team

Dit gebeurt meestal wanneer een aanwezige sensor geen stroom meer heeft.
Als er bijvoorbeeld een windsensor is, vervang de batterijen of controleer of het nog aangesloten is op 230V.

JW T.
JW T.

JW T.

Niveau
0
12 / 100
punten

Maar we hebben geen sensoren...!

Somfy
Somfy

Somfy

Niveau
4
5000 / 5000
punten
Team

OK, hebben er misschien in het verleden sensoren gezeten? Het kan zijn dat deze nog in de motor staan en omdat ze niet meer zichtbaar zijn de motor hier op reageert.

Alternatief is dat de knopjes van de afstandsbediening mogelijk stuk zijn en deze per ongeluk de zonwering omhoog sturen. Kijk of het probleem nog steeds bestaat wanneer u de batterijen uit de afstandsbediening haalt.

Een andere oplossing zou zijn het resetten van de motor en deze opnieuw inregelen. Dit is iets wat uw zonwering specialist het beste kan doen.

Adriaan M.
Adriaan M.

Adriaan M.

Niveau
0
23 / 100
punten

Ik heb inderdaad in het verleden een zon en windmeter op het dak gehad bij mijn knikarmscherm. Deze heb ik verkocht. Nu gaat het scherm op een zijraam telkens omhoog na een aantal minuten tot soms een uur. Het resetten wil me niet lukken. Als ik de stroom eraf haal en deze weer aan doe gaat hij maar 1 keer iets bewegen. Dit zou 2 keer moeten zijn. Zijn er nog andere methodes om dit weer te resetten naar fabrieksinstellingen? De Soliris Sensor RTS zon/wind automaat is dus niet meer in mijn bezit.

Somfy
Somfy

Somfy

Niveau
4
5000 / 5000
punten
Team

Het beste is om de motor terug in de fabrieksstand te zetten, vervolgens opnieuw afstellen en programmeren. Wij adviseren hiervoor de installateur van de zonwering te raadplegen.

Adriaan M.
Adriaan M.

Adriaan M.

Niveau
0
23 / 100
punten

een installateur die bij een andere aankoop van mij bezig was krijgt het niet voor elkaar om hem terug te zetten naar de fabrieksinstellingen zoals ik beschreef in mijn eerste antwoord! vandaar dat ik me nu naar somfy richt via dit forum. weten jullie dus of er nog meer mogelijkheden zijn om terug te zetten naar fabrieksinstelling?

© Copyright Somfy Nederland - Ontdek al onze oplossingen voor een verbonden huis : TaHoma draadloos huisautomatiseringssysteem, onze partners en producenten in huisautomatisering. Neem contact op met een Somfy-vakman of koop uw Somfy-oplossing online.