INFORMATIE :Vanaf nu hebben wij veel handleidingen online beschikbaar gemaakt voor Somfy producten, beginnend met Somfy TaHoma en Somfy Protect. Hier zal regelmatig nieuwe informatie aan toegevoegd worden. Kijk op: somfy.swipeguide.com.

Onbeantwoorde vraag

Kan zonnensensor een scenario aansturen?

In de Tahoma smarthome functie stuur ik mijn zonnescherm aan mbv een Sunis zonnesensor io met daaraan verbonden een tijdrestrictie. Werkt perfect. Een volgende toepassing in Tahoma smarthome met dezelfde zonnesensor die een tijdgebonden scenario moet aansturen, werkt van geen kanten. Bij de ingestelde tijd verspringt het klokicoontje naar groen, maar er volgt geen actie. Wat kan hier de fout zijn?

Antwoorden

Somfy
Somfy

Somfy

Niveau
4
5000 / 5000
punten
Team

De Sunis heeft een ingebouwde vertraging van ongeveer 8 minuten (dit om te voorkomen dat bij iedere wolk voor de zon de zonwering in of uit gaat). Ligt hier hier mogelijk aan?

Andere oorzaak kan liggen in de optie in het Smart Programma 'Smart starten wanneer bij de start reeds voldoaan is aan de gewenste condities'. Dit kan je aanvinken bij het opslaan van een Smart. Als de Smart bijvoorbeeld moet beginnen om 09:00 en de zonwering uitsturen bij 20.000 lux. Als het om 09:00 al 20.000 lux is zal er niets gebeuren als deze optie niet is aangevinkt (er zal pas iets gebeuren bij de eerstvolgende keer dat 20.000 lux is bereikt).

Als deze optie is aangevinkt zal om 09:00 bij 20.000 de aktie gestart worden. 

Wij horen graag of het hier mee werkt.

 

© Copyright Somfy Nederland - Ontdek al onze oplossingen voor een verbonden huis : TaHoma draadloos huisautomatiseringssysteem, onze partners en producenten in huisautomatisering. Neem contact op met een Somfy-vakman of koop uw Somfy-oplossing online.