INFORMATIE :Vanaf nu hebben wij veel handleidingen online beschikbaar gemaakt voor Somfy producten, beginnend met Somfy TaHoma en Somfy Protect. Hier zal regelmatig nieuwe informatie aan toegevoegd worden. Kijk op: somfy.swipeguide.com.

Onbeantwoorde vraag

Hoe voeg ik een Velux ioHomecontrol raam toe aan mijn Connexoon io?

Ik beschik over 14 Velux Integra dakvensters met ioHomecontrol ondersteuning een Connexoon en meerdere Velux KLR200 bedieningstablets.

De Connexoon is geactiveerd en voorzien van de laatste software update. Hoe slaag ik erin om de dakvensters toe te voegen aan de Connexoon via de Connexoon (Window) app?

Bij voorbaat dank!

Groeten Frank

Frank K.
Frank K.

Frank K.

Niveau
0
24 / 100
punten

Antwoorden

Somfy
Somfy

Somfy

Niveau
4
5000 / 5000
punten
Team

In je Velux dakraam zit een motor die io-homecontrol gebruikt als draadloze communicatie. Deze techniek is versleuteld om misbruik te voorkomen. De Connexoon io gebruikt ook io-homecontrol maar heeft waarschijnlijk een ander sleutel.
De oplossing is om in te loggen in de Connexoon, vervolgens op Menu -> Configuratie -> Tab blad ' io-systeem' -> een beveilingssleutel verzenden.
Volg de instructies op het scherm.

Hierna kan je zoeken naar nieuwe io producten en zal het dakraam gevonden worden (het heeft nu dezelfde sleutel als Connexoon).
Ga hiervoor naar Menu -> Configuratie -> ' tab-blad installatie' -> + toevoegen -> io toepassingen -> kies 'zonder afstandsbediening' en druk op OK.

Wij horen graag of het hiermee gelukt is.

Frank K.
Frank K.

Frank K.

Niveau
0
24 / 100
punten

Beste Somfy Team,
Helaas heeft dit mijn uitdaging niet opgelost. Na het genereren van een nieuwe beveiligingsleutel worden de dakvensters nog steeds niet gevonden in de tweede stap. Zijn er nog andere opties/tips die ik zou kunnen uitvoeren?

Somfy
Somfy

Somfy

Niveau
4
5000 / 5000
punten
Team

Beste Frank,
Tracht via de KLR200 de producten te verzenden naar de Connexoon io.
Dit kan via het menu My home - my way - New products - Copy control pad - Send copy en daarna in de interface van de connexoon io de producten toevoegen zoals hierboven beschreven maar kies 'met afstandsbediening'

Frank K.
Frank K.

Frank K.

Niveau
0
24 / 100
punten

Ik heb deze stappen zojuist uitgevoerd maar zonder resultaat. De KLR200 blijft melden dat er geen nieuw control pad is gevonden waar naar de installatie informatie verzonden kan worden. Ik heb de Connexoon via de UI laten zoeken via alledrie de opties, 2-way afstandsbediening (Want dit is de KLR200), 1-way en zonder afstandsbediening.

© Copyright Somfy Nederland - Ontdek al onze oplossingen voor een verbonden huis : TaHoma draadloos huisautomatiseringssysteem, onze partners en producenten in huisautomatisering. Neem contact op met een Somfy-vakman of koop uw Somfy-oplossing online.