INFORMATIE :Vanaf nu hebben wij veel handleidingen online beschikbaar gemaakt voor Somfy producten, beginnend met Somfy TaHoma en Somfy Protect. Hier zal regelmatig nieuwe informatie aan toegevoegd worden. Kijk op: somfy.swipeguide.com.

Beantwoorde vraag

Plaatsing en installatie van de IntelliTAG van Somfy Protect

Plaatsing en installatie van de IntelliTAG van Somfy Protect
Somfy
Somfy

Somfy

Niveau
4
5000 / 5000
punten
Team
Somfy
Somfy

Somfy

Niveau
4
5000 / 5000
punten
Team
De Link moet geïnstalleerd zijn voordat u een IntelliTAG kunt toevoegen. U kunt een IntelliTAG alleen installeren via de mobiele app Somfy Protect. Tips voor de plaatsing: De IntelliTAG's kunnen worden aangebracht op elk type opening en communiceren met de Link via radioverbinding. Ze hebben een bereik van 200 meter in vrij veld. Dat bereik kan variëren afhankelijk van de omgeving: aantal muren, dikte van de muren, materialen enz. Als de Link min of meer centraal staat in de woning, zouden er geen communicatieproblemen mogen zijn. Plaats de IntelliTAG in het algemeen zo ver mogelijk van voorwerpen of installaties die magnetische storingen kunnen veroorzaken (metalen lijsten, elektriciteitsteller enz.). Installatie op een deur (ingang of binnendeur) of een raam: Op een deur of raam met scharnieren zet u de IntelliTAG het best horizontaal, bovenaan en ongeveer op twee derde van de breedte, te beginnen bij het scharnier. Als de opening uit verschillende elementen bestaat, die elk afzonderlijk opengaan, moet u elk element beveiligen met een IntelliTAG. Installatie op een schuifdeur of -raam: Op een schuifdeur of -raam zet u de IntelliTAG het best verticaal, in de bovenhoek van het kozijn, aan de kant van het handvat. Als de opening uit verschillende elementen bestaat, die elk afzonderlijk opengaan, moet u elk element beveiligen met een IntelliTAG. Installatie op een garagepoort: Op een schuifpoort zet u de IntelliTAG het best verticaal. In de andere gevallen (kantelpoort, openslaande poort) zet u de IntelliTAG beter horizontaal. Opgelet: de IntelliTAG is niet geschikt om rolpoorten te beveiligen. Installatieprocedure via de app: 1. U installeert het systeem voor het eerst. Laat u dan leiden door de app. 2. U wilt een nieuwe IntelliTAG installeren in een bestaand systeem. De Link moet in het stopcontact steken en toegankelijk zijn. Het alarm moet uitgeschakeld zijn. Ga in de app Somfy Protect naar het menu 'Configuratie'. Selecteer 'Installatie'. Voeg een nieuw apparaat toe met het icoon '+' in de rechterbovenhoek. Selecteer 'IntelliTAG' en laat u leiden door de app.

Vond je dit antwoord nuttig?

Nee (4)

Ja (3)

43%

43% van de gebruikers vond dit antwoord nuttig

© Copyright Somfy Nederland - Ontdek al onze oplossingen voor een verbonden huis : TaHoma draadloos huisautomatiseringssysteem, onze partners en producenten in huisautomatisering. Neem contact op met een Somfy-vakman of koop uw Somfy-oplossing online.