INFORMATIE :Vanaf nu hebben wij veel handleidingen online beschikbaar gemaakt voor Somfy producten, beginnend met Somfy TaHoma en Somfy Protect. Hier zal regelmatig nieuwe informatie aan toegevoegd worden. Kijk op: somfy.swipeguide.com.

Beantwoorde vraag

Hoe kan ik het ogenblikkelijke alarm van het systeem Home Alarm Somfy Protect activeren?

Hoe kan ik het ogenblikkelijke alarm van het systeem Home Alarm Somfy Protect activeren?
Somfy
Somfy

Somfy

Niveau
4
5000 / 5000
punten
Team
Somfy
Somfy

Somfy

Niveau
4
5000 / 5000
punten
Team
Wanneer een IntelliTAG een inbraakpoging detecteert, communiceert het dat evenement aan de Link en wordt de alarmprocedure ingeschakeld, ofwel met een vooralarm ofwel onmiddellijk met de sirene van 110 dB. In de configuratie van elke IntelliTAG kunt u het ogenblikkelijke alarm activeren of deactiveren. Ogenblikkelijk alarm gedeactiveerd: De sirene speelt de vooralarmmelodie af gedurende 15 seconden (schok al dan niet gevolgd door opening) of gedurende 30 seconden (opening zonder schok). Tijdens het vooralarm heeft de Link tijd om uw badge te zoeken in de onmiddellijke omgeving en het systeem automatisch uit te schakelen. Als er geen badge wordt gedetecteerd, hebt u waarschijnlijk niet zelf uw toegangsdeur geopend of proberen te openen. De sirene van 110 dB gaat dan na 15 of 30 seconden af. Ogenblikkelijk alarm geactiveerd: Zodra de IntelliTAG een schok of opening detecteert, gaat de sirene van 110 dB onmiddellijk af. Tips: Activeer eerst en vooral het ogenblikkelijke alarm voor alle IntelliTAG's die elementen beveiligen waarlangs u normaal niet binnenkomt, bijvoorbeeld ramen. Beslis vervolgens of u het vooralarm van 15/30 seconden behoudt dan wel of u ook een ogenblikkelijk alarm wilt voor de toegangsdeur. Als uw badge wordt herkend doorheen de toegangsdeur, kunt u de IntelliTAG van die deur in ogenblikkelijk alarm zetten. Als uw badge pas wordt herkend wanneer de toegangsdeur open is (en u dus elke dag de vooralarmmelodie hoort), behoudt u beter het vooralarm op deze IntelliTAG, zodat de Link tijd heeft om uw badge te detecteren wanneer u de deur opent. Als dit het geval is, maar u liever het ogenblikkelijke alarm gebruikt in plaats van het vooralarm, moet u de Link dichter bij de toegangsdeur zetten, zodat deze uw badge detecteert doorheen de toegangsdeur.

Opmerking: wanneer de sirene inschakelt, zoekt de Link niet langer naar een badge. De automatische uitschakeling wordt gedeactiveerd.

Vond je dit antwoord nuttig?

Nee (0)

Ja (3)

100%

100% van de gebruikers vond dit antwoord nuttig

© Copyright Somfy Nederland - Ontdek al onze oplossingen voor een verbonden huis : TaHoma draadloos huisautomatiseringssysteem, onze partners en producenten in huisautomatisering. Neem contact op met een Somfy-vakman of koop uw Somfy-oplossing online.