INFORMATIE :Vanaf nu hebben wij veel handleidingen online beschikbaar gemaakt voor Somfy producten, beginnend met Somfy TaHoma en Somfy Protect. Hier zal regelmatig nieuwe informatie aan toegevoegd worden. Kijk op: somfy.swipeguide.com.

Beantwoorde vraag

Mijn hek gaat automatisch weer open wanneer hij de gesloten positie bereikt.

Mijn hek gaat automatisch weer open wanneer hij de gesloten positie bereikt.
Somfy
Somfy

Somfy

Niveau
4
5000 / 5000
punten
Team
Somfy
Somfy

Somfy

Niveau
4
5000 / 5000
punten
Team
Als het probleem zich voordoet met een SGS- of Exavia-motor, moet u eerst controleren of de poort ook onbelast weer opengaat. Ga daarvoor als volgt tewerk: Begin het hek te openen en stop het halverwege met de afstandsbediening. Verwijder de armen van de lagersteunen op de hekvleugels. Doe een reset en start een trainingscyclus voor de hekbeweging. Op het einde van die cyclus moeten de armen in gesloten positie staan (stiften op het einde van de armen). Zijn de stiften weer opengegaan tijdens de onbelaste bediening? Zo ja, is het mogelijk dat uw elektronica defect is of dat er een probleem is met de accessoires. Zo nee, moet u de positie van de lagersteunen op de hekvleugels corrigeren. Doe dat als volgt: Met de stiften in gesloten positie, d.w.z. op het einde van de vijzels, en volledig gesloten hek: probeer de armen weer in de lagersteunen te steken, ZONDER TE FORCEREN. Waarschijnlijk komen ze niet mooi overeen met de gaten, wat verklaart waarom de poort weer opengaat. Op het einde van de beweging oefenen de stiften namelijk druk uit tegen de lagersteunen. Deze interpreteren dat als een obstakel, waardoor de poort om veiligheidsredenen weer opengaat. U moet de positie van de lagersteunen op de vleugels dus aanpassen om het probleem op te lossen.

Vond je dit antwoord nuttig?

Nee (0)

Ja (0)

0% van de gebruikers vond dit antwoord nuttig

© Copyright Somfy Nederland - Ontdek al onze oplossingen voor een verbonden huis : TaHoma draadloos huisautomatiseringssysteem, onze partners en producenten in huisautomatisering. Neem contact op met een Somfy-vakman of koop uw Somfy-oplossing online.