INFORMATIE :Vanaf nu hebben wij veel handleidingen online beschikbaar gemaakt voor Somfy producten, beginnend met Somfy TaHoma en Somfy Protect. Hier zal regelmatig nieuwe informatie aan toegevoegd worden. Kijk op: somfy.swipeguide.com.

Beantwoorde vraag

De motor van mijn hek werkt niet meer. Het oranje controlelampje 'gevaar' brandt ononderbroken.

De motor van mijn hek werkt niet meer. Het oranje controlelampje 'gevaar' brandt ononderbroken.
Somfy
Somfy

Somfy

Niveau
4
5000 / 5000
punten
Team
Somfy
Somfy

Somfy

Niveau
4
5000 / 5000
punten
Team
Als het controlelampje 'gevaar' continu brandt, is er een probleem met de cellen of met de shunt (elektriciteitsleiding) die aangesloten is op 3 en 4. Doe het volgende als u cellen hebt: 1. Controleer of het lampje in de cel constant rood brandt (voor cellen met 4 of 5 plots, niet die met een soort led; dat zijn eigenlijk geen cellen). De cellen werken alleen correct als dat lampje brandt. Als het niet brandt, moet u controleren of de cellen goed uitgelijnd zijn en zowel aan de binnen- als aan de buitenkant schoon zijn. 2. Als het lampje van de cel én het controlelampje 'gevaar' op het kastje allebei branden, is er een probleem met ofwel de cellen ofwel de aansluitingen. Maak dan een shunt tussen 3 en 5 in de ontvangercel. Als het controlelampje 'gevaar' uitgaat, is er een probleem met de cellen. Als het controlelampje 'gevaar' niet uitgaat, moet u de kabels op 3 en 4 loskoppelen en een shunt maken op 3 en 4. Als het controlelampje zo uitgaat, is er een probleem met de aansluiting of uitlijning (zie punt 1.) van de cellen.

Vond je dit antwoord nuttig?

Nee (0)

Ja (0)

0% van de gebruikers vond dit antwoord nuttig

© Copyright Somfy Nederland - Ontdek al onze oplossingen voor een verbonden huis : TaHoma draadloos huisautomatiseringssysteem, onze partners en producenten in huisautomatisering. Neem contact op met een Somfy-vakman of koop uw Somfy-oplossing online.