BELANGRIJKE INFORMATIE :


Er is momenteel een storing op TaHoma/Connexoon. Inloggen is momenteel niet mogelijk

Er wordt gewerkt aan een oplossing.

Onbeantwoorde vraag

Aanmelden bij Connexoon zonder gebruik te maken van een afstandsbediening?

Sinds kort hebben wij 6 screens met io-motoren, 6 Somfy Smoove 1 afstandsbedieningen en 1 Somfy Connexoon voor de bediening via de smartphone.
Het is de bedoeling de screens te bedienen zonder individuele afstandsbedieningen, maar via de app op onze Android telefoons.
5 van de 6 screens heb ik al aangemeld en werkend op de Connexoon/smartphone m.b.v. het prog-knopje achter op de afstandsbedieningen.

Het 6e screen zou ik graag installeren op de Connexoon/smartphone zonder gebruik te moeten maken van dit prog-knopje.
Bij aanschaf van volgende screens zou ik liever geen afstandsbedieningen meer kopen als ik die toch niet ga gebruiken.

Wil ik het 6e screen aanmelden bij Connexoon/smartphone dan ga ik in de app naar:
Menu > Configuratie > installatie-tab > + toevoegen > io-homecontrol > geen afstandsbediening,
maar dan krijg ik na een tijdje "Geen nieuwe toepassing gevonden".

Ergens op dit forum vond ik iets over het versturen van een veiligheidssleutel voor een Velux dakraam. Volgens die instructies moet ik dan naar:
Menu > Configuratie > io-systeem-tab > een beveilingssleutel verzenden, maar dan krijg ik de vraag "wilt u de beveiligingssleutel naar een afstandsbediening met terugmelding verzenden?".
A, wil ik geen gebruik maken van een afstandsbediening en
B, betwijfel ik of de Smoove 1 io afstandsbediening wel terugmelding heeft (het plaatje lijkt i.i.g niet op onze afstandsbedieningen en
C, ben ik bang dat al het geïnstalleerde daarmee verstoord wordt.

Voor het geval dat de wifi uitvalt wil ik één Somfy Smoove 1 afstandsbedieningen gebruiken om alle screen omhoog of omlaag te doen.

Ik heb dus twee vragen:
1, hoe meldt ik een screen aan bij Connexoon/smartphone zonder gebruik te maken van een afstandsbediening?
2, hoe regel ik het dat alle screens tegelijkertijd bediend worden met één Somfy Smoove 1 afstandsbediening?

Ik hoop dat er iemand is die mij verder kan helpen.
Met de Connexoon-handleiding kom ik er vniet uit.

Bij voorbaat dank

Herman V.
Herman V.

Herman V.

Niveau
0
2 / 100
punten

Antwoorden

Pascal S.
Pascal S.

Pascal S.

Niveau
0
11 / 100
punten

1. Onmogelijk omdat je eenmalig moet pairen/afstellen (ik wilde namelijk ook niet betalen voor een afstandsbediening aangezien ik toch gebruik ging maken van de Connexoon)
2. Onmogelijk omdat het een 1:1 relatie is. Je moet dan een meerkanaals afstandsbediening nemen waar je een groep/scenario kan definiëren.

Om te zorgen dat je 6de en nieuwe screen toch gaat werken ontkoppel je een afstandsbediening met een motor. Daarna alle overige motoren spanningsloos maken. Nieuwe motor met de vrije afstandsbediening koppelen, pairen en afstellen. Daarna zit het nieuwe screen ook in de app en kan je de afstandsbediening ontkoppelen. Nieuwe screen uitzetten. Daarna de afstandsbediening weer koppelen aan originele motor (wel spanning erop zetten). Vervolgens weer spanning op alle motoren zetten en je kan alles bedienen.

© Copyright Somfy Nederland - Ontdek al onze oplossingen voor een verbonden huis : TaHoma draadloos huisautomatiseringssysteem, onze partners en producenten in huisautomatisering. Neem contact op met een Somfy-vakman of koop uw Somfy-oplossing online.